ChangeMakers. Learn to Change - Change to Learn.

Samarbete mellan gymnasieskolor, studeranden och den privata sektorn.                                            
ChangeMakers syftar till att utveckla hållbart tänkande och innovativ kompetens inom miljösektorn för studeranden som är i åldersgruppen 15-17 år. Deltagande länder och landskap är Finland, Åland, Estland, Lettland och Litauen. Projektet är tvåårigt. Totalt kommer 250 st studeranden att delta (125 st/år). Resultatet för projektet är att ta fram 50 st gränsöverskridande studerande företag främst genom fri tillgång till ePlatforms-verktyget ChangeMakers, se länk nedan. Upplägget för projektet är ganska lika som Ungt Företagande kurser (UF), skillnaden är att de studerande skall arbeta med ett verkligt företag/organisation/verksamhet. Stor del av utbildningen och samarbetet mellan studerandena sker genom digitala möten. 
 
Yana Jahrén är projektledare för projektet inom Ålands yrkesgymnasium sedan maj 2022.
Jaana Salminen och Mathias Kumlin deltar som lärare i det gränsöverskridande projektet. Från februari 2021 deltar även Daja Rothberg, Staffan Lindholm och Peter Strandvik

Gilla projektet på Instagram
                           
Learn to Change - Change to learn - ChangeMakers 

Period:     1.3.2020 - 30.11.2022                                                                           
Projektets totalal budget:     1.391.148,03 €
ÅYGs budget:     187.017.00 €     
ERDFs andel för ÅYG:     140.262,75 €                                                                   

Lead partner är Turun Yliopisto och övriga partners är Ålands Yrkesgymnasium, Satakunta University of Applied Sciences, Tallin University of Technology, Stockholm University och Riga Technical University.