Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this page, Ålands gymnasium cannot guarantee the accuracy of the translation.

Vägledande kurs ger nöjda deltagare

Ålands Yrkesgymnasiums kursledare Fanny Eriksson är också hon nöjd med den vägledande kursen som bland annat innehåller ekonomisk rådgivning, konsten att skriva CV och personligt brev, arbetarskyddsfrågor, titta på olika typer av jobbannonser och hur man ska förbereda sig inför en arbetsintervju.

- Vi har även gjort företagsbesök och deltagarna har planerat in egna besök. Senast var vi till ÅCA och det gav mycket. De uppskattar den personliga relationen och att arbetssökanden tar kontakt och ringer, säger Fanny Eriksson.

- Jag valde att besöka Nya Åland och där lärde jag mig mycket. Vi fick då öva oss på att ta kontakt med ett företag, säger Michael Stenström.

Mycket information

Deltagarna har även fått besök och information om läroavtal och information om NTI, som är gymnasial vuxenutbildning i form av webbaserade distanskurser. Nu satar deltagarna på att fortsätta söka jobb eller eventuellt studera vidare.

Kursen är i samarbete med AMS och platsen är den så kallade YTP-flygeln på Neptunigatan19.

- Vi är mycket nöjda, avslutar de.