Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this page, Ålands gymnasium cannot guarantee the accuracy of the translation.

Föreläsning om ett drogfriare Åland

 

Metoden handlar om att föräldrar och andra vuxnas attityder är avgörande för om de unga röker, dricker eller använder narkotika. Ungdomars drogande är till stor del ett vuxenproblem, inte ett ungdomsproblem, även om det är ungdomarna som drabbas.

Varma och restriktiva föräldrar har mer inflytande än vi tror. Håkan har jobbat med drogförebyggande arbete i 16 år och är anlitad av flera kommuner runtom i Sverige. Han har besökt Åland tidigare i sitt drogförebyggande arbete och vi är glada att kunna välkomna honom tillbaka igen för att ge oss inspirerande föreläsningar och motivation i arbete med ungdomarna och föräldrarna.

Var och när

Tisdagen 20.11 kl 19-21 föreläser han i Ålands sjöfartsmuseum, Mariehamn. Bifogat hittas flyer med närmare information. Föreläsningen är kostnadsfri och anmälan görs elektroniskt på länken nedan.

Arrangörer: Folkhälsan på Åland i samarbete med Fri från Narkotika, Ålands Landskapsregering, Ålands Hälso- och Sjukvård, Mariehamns stad, Polisen på Åland, Pusselfamiljen,Vårt Hjärta, Finströms kommun,Vuxna i rörelse ochVuxna på stan.

Torsdagen den 22.11 kl. 09.00 – 13.30 kommer en nätverksträff äga rum i Ungdomsgården Uncan, Mariehamn. Kl. 11.00 tar vi paus för lunch och gemensam, frivillig lunch kommer att hållas på Röda korsgården, för att underlätta och effektivisera betalningen för lunchen ser vi gärna att kontanter medtas. 

Efter lunchen går vi sedan tillbaka till Uncan för en paneldebatt med bl.a. deltagarna:

Håkan Fransson, drogförebyggare, Öckerö, Sverige

Wille Valve, social- och hälsominister

Kristian Eriksson, narkotikapolis
Sara Kemetter, lagtingsledamot och ordf. i polisstyrelsen
Simon Påvals, fältare
Joakim Svensson, koordinator för barn/ungdomsverksamheten Folkhälsan Åland

 

drogfriare_aland_mariehamn.pdf