Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this page, Ålands gymnasium cannot guarantee the accuracy of the translation.

Ålands yrkesgymnasium och Paf i samarbete - ny utbildning planeras

Ålands landskapsregering har gett Paf i uppdrag att starta upp och driva en ny form av “coding school” som kallas grit:lab.

grit:lab är ett innovativt program som riktar sig till vem som helst över 18 år som vill bygga upp ny kompetens och skapa sig nya karriärmöjligheter inom tech och utveckling.

Ålands yrkesgymnasium kommer att handha vissa administrativa frågor till exempel antagning, validering av kunnande och utexamineringen.

- Detta samarbete är något helt otroligt och positiv för hela Ålands yrkesgymnasium. Ett nära och bra samarbete med näringslivet är en förutsättning för att få utbildningar som matchar med branschens behov.  Jag ser framemot vilka ringeffekter detta samarbete kan leda till, säger rektor Gitte Holmström.

grit:lab kommer att öppna sina dörrar i augusti 2022 i Pafs lokaler och 50 studerande antas till programmet. Förberedelser kommer nu att påbörjas tillsammans med Paf och ni kommer att följa utvecklingen.