Informations- och kommunikationsteknik

Utbildningsprogrammet för informations- och kommunikationsteknik har inriktningen programmering med stark vinkling mot webbutveckling. Du kommer att lära dig utveckla olika programvaror och webbapplikationer med start från bakomliggande serverplattform, databaser, kommunikationsmoduler och ända fram till användarens gränssnitt. Du som studerande är driven, pålitlig, flexibel, kretativ samt gillar att arbeta i grupp och med projekt.

Utbildningskod: DAT
Omfattning: 180 kompetenspoäng (kp)
Nybörjarplatser HT 2018: 16

Arbetsmöjligheter

Som datanom kan du arbeta på renodlade IT-företag med kundkontakt, applikationsutveckling eller -support. Du kan också arbeta på IT-avdelningar på företag inom andra branscher eller inom offentliga sektorn. Denna utbildning ger dig även goda förutsättningar för att starta eget företag.

Vidareutbildning

Efter utbildningen är det möjligt att studera vidare till ingenjör vid någon högskola i riket eller på Åland. I Sverige finns möjligheter till yrkeshögskoleutbildning som påbyggnad på programmet inom informations- och kommunikationsteknik. För många utbildningar i Sverige krävs särskild behörighet. Några särskilda behörigheter kan fås genom att ersätta sina obligatoriska allmänna/gemensamma ämnen samt sina valbara studier med HUTH (högskoleförberedande utbildningshelhet).

Kontakt

Jimmy Jansson
Lärare
Tfn.
+358-18-268 48
Brita Enroth-Linden
Studiehandledare
Tfn.
+358-18-26843
Katarina Sundberg
t.f. förvaltningschef
Tfn.
+358-18-532 570