Frisör

Frisörprogrammet vänder sig till dig som är konstnärlig och kreativ, intresserad av hår, mode, färg och form och vill skapa med dina händer. Vi integrerar teori och praktik och avslutar utbildningen med ett praktiskt arbetsprov som bedöms av utomstående. Det vi läser i teorin omsätts direkt i praktiskt arbete i vår egen salong. Målsättningen är att de studerande, med hjälp av yrkesämnen, sköter driften av salongen. Bland de valbara ämnena kan du välja ämnen som breddar och fördjupar yrkeskunskaperna eller allmänna ämnen. Exempel på valbara yrkesämnen är stillära, klippning, ekologisk hårvård, skönhetsvård, peruk och löshår.

Utbildningskod: FR

Omfattning: 180 kompetenspoäng (kp)

Examen: Frisör

Antal nybörjarplatser HT 2018: 5

Möjligheter till jobb

Vi ger dig möjlighet att bli en allsidig och skicklig frisör inom både dam- och herryrket. Du får en inblick i de i branschen förekommande sysslorna och dessutom erbjuds du en viss möjlighet att själv bestämma inriktning. Som valbara ämnen har vi t.ex. ekologisk hårvård, manikyr, konstämnen och design och kanske utökad praktik i vår salong. Genom vårt samarbete med ”fältet” och våra praktikperioder ute på salongerna blir steget inte så långt mellan utbildning och kommande arbetsplats.

Vidareutbildning

Med den grund du har efter avslutad utbildning har du behörighet för vidare studier på högskolenivå i Finland. Du får grundläggande behörighet för studier på högskolenivå i Sverige. Möjligheter till fortbildning och gesällexamen (en form av internationellt körkort) och senare även mästarbrev finns.

Kontakt

Jonna Grunér-Andersson
Studiehandledare
Tfn.
+358-18-532572